На Яглевіцкім возеры жыве адзінокі лебедзь, які страціў пару

20:48 09 августа 2018 406
ОБСУДИТЬ
Ужо больш за месяц на другім Яглевіцкім возеры жыве лебедзь. Птушка прыбілася тут выпадкова. З часам прывык да вялікай колькасці людзей і цяпер не звяртае ўвагі на адпачываючых.

Выратавальнікі на возеры распавялі, што лебедзь апынуўся тут праз няшчасны выпадак. На аўтастрадзе нейкі няўважлівы кіроўца забіў патрнёра, яны жывуць толькі парамі. Пасля трагедыі птушка не зрабіла нават спробы пакінуць месца здарэння, а так і засталася на возеры.

Спачатку птушка досыць агрэсіўна рэагавала на наведнікаў возера, шыпела на іх. Але з часам прызвычаілася да вялікай колькасці людзей. Многія падкормліваюць лебедзя, цяпер ён нават можа браць ежу з рук, спакойна дазваляе сябе фатаграфаваць і плавае проста сярод людзей. Выратавальнікі кажуць, што вельмі шкада птушку, якая пасля смерці партнёра застаецца ў адзіноце, але вернай сваёй другой палове. 

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

ЧИТАТЬ ЕЩЕ СТАТЬИ

894
21 марта 2019 20:03

Ивацевичский медведь снова терроризирует лесные пасеки

Пчеловод из Ивацевич Николай Леонюк решил навестить свою пасеку в лесу, которая находится за Гичицами. Приехал и глазам своим не поверил: картина разбоя и возни с ульями выглядела печально.

1 908
14 марта 2019 20:00

Вводится запрет на лов всех видов рыб в Брестской области

Березовская межрайонная инспекция охраны животного и растительного мира сообщает, что на водоемах Брестской области с 20 марта по 18 мая вводится запрет на лов всех видов рыб. Охранные меры связаны с началом нереста.

630
14 марта 2019 13:08

Председатель Брестского облисполкома: отходы из поселка Зеленый Бор Ивацевичского района вывезены

Об этом глава региона Анатолий Лис заявил 14 марта на брифинге, на который пригласили журналистов местных и республиканских изданий, а также некоторых блогеров.

313
11 марта 2019 14:54

Каждый третий случай нарушений в лесах выявляется при помощи фотоловушек в Брестской области

Такую статистику обнародовали в Министерстве лесного хозяйства Беларуси по итогам борьбы с нарушителями лесного и природоохранного законодательства.

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: