У калгасе Ганцавіцкага раёна згніло некалькі дзясяткаў тон бульбы

20:37 12 февраля 2020 636
ОБСУДИТЬ
Некалькі буртоў, дзе захоўваўся ўраджай бульбы сельгаспрадпрыемтва “Дубнякі”, не выстаялі да вясны. Аб тым, што бульба згніла, паведаміла жанчына, якая пажадала не называць сваё прозвішча.

Каб праверыць інфармацыю, на месца, маршрут да якога падказала наша чытачка, выязджаў аўтар гэтага артыкула. Інфармацыя падцвердзілася. Дзясяткі тон бульбы, на вырошчванне якой пайшло немала сіл і сродкаў, прыйдзецца запісаць у страты.

Па словах дырэктара ААТ “Дубнякі” Сяргея Зяньковіча, на той час, калі закладалі бульбу ў бурты, ішлі моцныя дажды, што, верагодна, і стала прычынай загнівання. Па словах Сяргея Аляксандравіча, усяго на захоўванні знаходзілася каля 30 тон другога хлеба.

Колькі тон бульбы прапала, сказаць пакуль цяжка, бо некалькі буртоў знешне выглядаюць цэлымі. Але не трэба быць экспертам, каб сказаць, што большая частка ўраджаю, які тут захоўваўся, а гэта дзясяткі тон, згінула.

Нават калі бульбу рэалізавалі па 40 капеек за кілаграм, то выручылі б 8 тысяч рублёў. Яўна не лішнія грошы ў калгасе.

Городскую общественную баню в Ганцевичах отстояли

ЧИТАТЬ ЕЩЕ СТАТЬИ

1 124
18 февраля 2020 13:41

В Дрогичине начали делать мостик на пляж, по поводу которого жаловались люди

Вероятно, в этом году путешествие дрогичинцев на пляж будет более безопасным - теперь не придется идти по тонкой доске, рискуя окунуться в канаву.

3 787
16 февраля 2020 13:28

“Как подвозить стройматериалы, если дороги нет?” В Ивацевичах жалуются на отсутствие дорог в новой застройке

На "Першы Рэгіён" обратились жители улиц Дружной и Михновичской в Ивацевичах с жалобой, что за 4 года после выделения земельных участков у них так и не начали строить дороги. Из этого вытекает ряд проблем, которые имеют жители этих и соседних деревенских улиц.

4 238
12 февраля 2020 16:34

В Ивацевичах хотели “поселить” чиновников в здании центра детского творчества

Два дня на "Першы Рэгіён" поступали жалобы от жителей Ивацевичей, преимущественно мам детей дошкольного и младшего школьного возраста, которые высказывали тревогу по поводу того, что местный центр детского творчества будет вынужден на днях переезжать из своего трехэтажного здания на улице Ленина у СШ №1. А старое здание займут... чиновники.

143
12 февраля 2020 13:22

Городскую общественную баню в Ганцевичах отстояли

Испугались жалоб к президенту или претензий жителей Ганцевич – но что-то заставило Ганцевичское ЖКХ передумать. На радость любителям парной, режим работы бани остался прежний: суббота и воскресенье.